Evenimente Precedente


Afis 8 Martie

afis 1 Dec

         Ziua Arieșului sărbătorită prin muncă de elevii din Mihai Viteazu

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, elevii Școlii Gimnaziale”Mihai Vodă” s-au alăturat cu mare entuziasm celor care iubesc și prețuiesc Arieșul, participând la o amplă acțiune de ecologizare a văii acestuia. Acțiunea a demarat la inițiativa scriitoarei clujene Manuela Sanda Băcăoanu, a unei moațe din Munții Apuseni (așa cum se semnează ), prin propunerea  ca ziua de 7 octombrie să fie declarată Ziua Arieșului și să fie sărbătorită ”prin muncă” de toți locuitorii văi Arieșului începând de la Turda până la Arișeni. Propunerea s-a transformat în realitate  datorită atât voluntarilor, îndrăgostiți de frumusețile acestori meleaguri, cât și a sprijinului necondiționat oferit de  Primăriile localităților de pe valea Arieșului și a Asociației culturale Avram Iancu.

Ecologiştii Şcolii Gimnaziale „Mihai Vodă”, din comuna Mihai Viteazu,  au fost printre primii, care s-au înscris la această acțiune de suflet. Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a,sub îndrumarea diriginților prof Costea Violeta și Farcaș Mihaiela, au fost prezenți la Primăria comunei la ora  9. Aici s-au înarmat cu saci și mănuși de lucru și au pornit spre Arieș. Au ecologizat malul drept al Arieșului , din dreptul străzii Ciga, până la intrarea râului iubit în orașul Turda.  Copiii au fost neobosiți, s-au întrecut la adunarea deșeurilor , fiind preocupați de colectarea a selectivă acestora.

Au fost plăcut impresionați de faptul că porțiunea din Mihai Viteazu a văii Arieșului este destul de curată, locuitorii comunei fiind conștienți că  pentru a se bucura de un mediu sănătos trebuie să-l protejeze şi  să-l ocrotească.

Deşi a fost o zi  friguroasă, elevii școlii au muncit cu drag  și au declarat Ziua Arieșului cea mai frumoasă zi de toamnă.

 

Prof. Farcaș Mihaiela

 

AFIS targul cepei 2016 copy

 

etc22.ai

 

martisor

8martie

 

 

 

Ziua Culturii Nationale1

Afis Colinde MV (1)

 

Caravana de Informare in mediul rural

afis colinde

afis colinde

afis colinde

targul cepei

Targul cepei

AFIS

etc22.ai

In data de 24 ianuarie 2016, incepand cu ora 14.00 la Caminul Cultural din localitatea Mihai Viteazu va avea loc un spectacol de dansuri populare dedicat zilei de ,,24 ianuarie 1859 – ,,Mica Unirea”- Unirea Principatelor Romane”, cu aceasta ocazie adresam invitatie tuturor cetatenilor comunei Mihai Viteazu si tuturor prietenilor comunei.

PRIMAR Zeng Ioan.